Μια από τις σημαντικότερες δράσεις του Συλλόγου ήταν η δημιουργία τμημάτων εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών.  Οι χορευτές   ενσωματώθηκαν στις  χορευτικές ομάδες από το  ξεκίνημά  τους έως και σήμερα. Διδάχθηκαν και έμαθαν παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, ήρθαν σε επαφή με την τοπική και Ελληνική παράδοση και κατ’ επέκταση μέσα από την ψυχαγωγία καλλιεργήθηκαν οι αρχές του εθελοντισμού και τις ομαδικότητας.

Η πορεία που διαγράφτηκε, ταυτίστηκε με την ιστορία του ίδιου του Συλλόγου καθώς ήταν το έναυσμα, για ν’ αποκτήσει και την πολιτιστική του ταυτότητα,  στηρίχθηκε στην εθελοντική πρωτοβουλία, στην ανάγκη για δημιουργία και στην αγάπη προς τον τόπο μας.

Σήμερα μετά από κόπους πολλών ετών ο σύλλογος  έχει στολές από όλη την Ελλάδα για να ντύσει όλους τους χορευτές του σε κάθε παράσταση.

Τα χορευτικά τμήματα σηματοδοτούν και την έναρξη κάθε Πολιτιστικής μας Εκδήλωσης και παρουσιάζουν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα λειτουργούν 3 (τρία) χορευτικά τμήματα, 1 (ένα) παιδικό, 1 (ένα) εφηβικό και 1(ένα) ενηλίκων. Το τμήμα επιδείξεων μας συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις ανα την Ελλάδα.

Ενήλικες που δεν έχουν καμιά επαφή με τον χορό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετατρέπονται σε χορευτές. Στα τμήματα συμμετέχουν και χορευτές που απλά θέλουν να μαθαίνουν χορό και όχι για την συμμετοχή τους σε παράσταση του συλλόγου.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε

ΣΑΒΒΑΤΟ. 5:00-6:00 Εφηβικό Τμήμα - 7:00-8:00 Παιδικό Τμήμα - 7:00-8:00 Τμήμα Ενηλίκων

Χοροδιδάσκαλος Δαγκλή Μαρία

Επιμέλεια,
Τσαλαμούρας Αθανάσιος